VANLIGA FRÅGOR - Västeråsgården
343327
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-343327,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

VANLIGA FRÅGOR

Till er föräldrar
Frågor som rör uthyrning
Västeråsgården ligger ca 90 km norr om Västerås och 25 km från Fagersta.

Gården ägs av Västerås stad och drivs av en ideell förening. Tack vare ideellt engagemang och föreningskänsla är uthyrningspriserna prisvärda och känslan personlig.

021 – 41 84 83
Har man tillgång till kök och övriga faciliteter när man hyr gården utan logi?

Självklart, du har full tillgång till gårdens storkök som har kapacitet att tillaga mat upp till 90 personer. Du blir även tilldelad en gårdsnyckel som ger tillträde till gårdens övriga faciliteter.

Kan man ha med sig egen mat och tillaga även om man har bokat med logi?

Absolut, du kan anpassa uthyrningen helt efter er egen kapacitet. Vill ni exempelvis ha serverad lunch och middag på ankomstdagen men vill avsluta resan med en egen korvgrillning på udden till lunch så går det jätte bra. Vi skräddarsyr bokningen helt utifrån era önskemål och ekonomiska resurser.

Vem är det som har ansvaret för barnen/ungdomarna under vistelsen?

Det yttersta ansvaret ligger på de vuxna i sällskapet. Det är därmed viktigt att gruppen har med sig så många vuxna att de känner att ansvaret kan fördelas mellan dem. Eftersom att gården är belägen vid en sjö så är det extra viktigt att ha uppsyn över barnen när det kommer till vattenaktiviteter och bad.    

Gården är anpassad för barn och ungdomar, men finns det även aktiviteter för vuxna?

Självklart finns det aktiviteter för vuxna på denna gård, allt beror på vad sällskapet vill få ut av resan. Gården passar bra till arbetets kickoff-resa där ni börjar dagen med föreläsning i konferensrummet för att sedan avsluta dagen med sammarbetsövningar för att stärka gruppen. Eller varför inte åka dit för att enbart njuta av lugnet med ett gäng vänner. Exempelvis göra en utflykt på dagen, komma tillbaka för att ta ett dopp i Östra Sveten med en rykande varm bastu och sedan avsluta dagen med middag uppdukad i en naturskön miljö. Det är bara fantasin som stoppar en på denna gård.   

Femkamp är en tilläggstjänst, men kostar det extra om man utövar en egen femkamp?

Nej, självklart blir det ingen extrakostnad om ni själva arrangerar en femkamp. Anledning till att det kostar extra om gården förbereder den är för att det kräver mer arbetskapacitet. Så man kan generellt säga att de aktiviteter som inte kräver personal blir ingen merkostnad.

Behöver man ta med egna sängkläder?

Ja, egna sängkläder medtas men täcke och kudde finns till varje sovplats.

Frågor som rör kollo
Ingen svarar när jag ringer gården/korridoren?

Vi ledare försöker självklart att svara i telefonen så ofta vi kan, men dagarna på kollo är ofta hektiska och ibland kan vi inte svara i telefon. Vi har telefontid mellan 08.15 – 09.00 och 17.30 – 18.15, då är vi extra tillgängliga för samtal.

När kan vi komma och hälsa på?

Ni är givetvis välkomna att hälsa på era barn när som helst. Men ring gärna er korridorledare innan och kolla hur schemat ser ut, vissa dagar kan det vara aktiviteter som är iväg från gården.

Finns det några foton från kollot?

Ledarna sammanställer i slutet av perioden foton i en zip-fil som läggs upp på vardera periodsida som du hittar under fliken ”Logga in” här på hemsidan. Använd det lösenord ni har fått information om för att logga in och hämta bilderna. Har ni tappat bort lösenordet kan ni mejla Fredrik den här adressen.